Hjem
Mest brukt metode

Mest brukt metode

Behandling med PRK er den mest brukte metoden hos oss. Laserbehandlingen tar noen sekunder og er smertefri.

PRK metoden

Laserbehandlingen tar noen sekunder og er smertefri. Først dryppes øyet med antibiotika og bedøvelsesdråper og forberedes til behandlingen. Det plasseres en holder mellom øyelokkene slik at en ikke kan blunke under behandlingen. Det ytterste hornhinnelaget fjernes før selve laserbehandlingen som er helt smertefrit. Under selve laserbehandlingen er det viktig at øyet er i ro og at man ser rett mot et fokuseringslys inne i operasjonsmikroskopet.

Laseren har en meget rask "eye tracker" som følger øyets bevegelser, og laserstrålen stoppes umiddelbart dersom pasienten mister fokuseringen. Behandlingen fortsettes når man fokuserer igjen og pausen har ingen betydning for resultatet.

Etter behandlingen:
Etter behandlingen legger vi på en bandasjekontaktlinse. De fleste vil merke noe ubehag av varierende grad de første dagene. De fleste merker en “rusk i øyet”-følelse, men enkelte kan ha noe smerter. Man får med seg smertestillende tabletter og øyedråper. Synet vil være uskarpt den første tiden. Det tar vanligvis noen dager før man ser rimelig skarpt med det opererte øyet. I enkelte tilfeller kan det ta flere uker. Det anbefales å vente med å operere det andre øyet til det første øyet har tilfredsstillende syn, men det er også mulig å ta begge øyne samme dag. Man må regne med å bruke øyedråper i noen uker til måneder etter behandlingen.

Tips! Du bør ha anledning til å ta fri et par dager etter operasjonen. Behandlingen gir ikke rett til sykemelding.